Teeltwisseling

Teeltwissel? Schakel Tissen’s Loonbedrijf in en we nemen u alles uit handen. Van het leveren van doeken, loof versnipperen tot het  afvoeren van het gewas. Ook substraat en blad uitdraaien en afvoeren verzorgen we voor u.

De voordelen voor onze klanten:

  • Minder handwerk, dus meer ruimen in minder tijd
  • Door het snellere ruimen is de kas eerder beschikbaar voor nieuwe gewassen
  • Door het versnipperen wordt het restproduct 40 á 50% in volume gereduceerd, hierdoor nemen de transportkosten voor de afvoer af

Teeltwisseling

Profileren

In de moderne kas wordt tegenwoordig schoon en milieuvriendelijk gewerkt, zonder bestrijdingsmiddelen. Het met kunstmest gemengde voedingswater wat door de plant niet wordt opgenomen, noemen we overdrain.

Deze overdrain wordt via drainageslangen afgevoerd naar een opvangput. Hiervandaan wordt het weer teruggepompt naar de waterruimte om vervolgens vermengd met vers water en voedingsstoffen weer gebruikt te worden voor de voeding van gewassen.

Op deze manier wordt er geen water verspild!

Dankzij onze ruime ervaring leggen wij uw profiel voor elke teeltsoort vakkundig aan.

Egaliseren voor de tuinbouw

Voor het strak afwerken van de bodem in nieuwbouwkassen wordt gebruik gemaakt van lasergestuurde machines.

Deze machines zijn bij Tissen’s Loonbedrijf in diverse afmetingen aanwezig. De breedtes van deze machines, kilver genaamd, variëren van 1.80 m. tot 2.50 m. en zijn allen voorzien van een dubbel laser ontvanger.

Voor de moderne teeltsystemen is het absoluut noodzakelijk dat de grond mooi strak en egaal wordt afgewerkt. Dit wordt door onze deskundige medewerkers dan ook uiterst secuur verzorgd.